Για έκτη συνεχή χρονιά η ένωση οινοπαραγωγών `Οίνοι Βορείου Ελλάδος` συμμετέχει φέτος στην `Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού` με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων `Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος`, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ελάτε στα οινοποιεία μας να γνωρίσετε τους δημιουργούς των αγαπημένων σας κρασιών στους χώρους παραγωγής τους, να ξεναγηθείτε και να δοκιμάσετε νέες και παλαιότερες σοδειές καθώς και τα φρέσκα του τρύγου 2018.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.
Τα οινοποιεία των `Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος` που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι:
Διαδρομή του Κρασιού των θεών Ολύμπου
Κτήμα Κατσαρού, Κρανιά Ολύμπου
Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο Ιωαννίνων
Κτήμα Γκλίναβος, Μοναστήρι, Ζίτσα Ιωαννίνων*
Οινοποιείο Ζοίνος, Ζίτσα Ιωαννίνων
Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
Κτήμα Βογιατζή, Βελβεντό Κοζάνης
Κτήμα Δύο Φίλοι, Σιάτιστα Κοζάνης
Κτήμα Στεργίου, Μεταμόρφωση Καστοριάς
Κτήμα Άλφα, Αμύνταιον Φλώρινας
Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
Κυρ-Γιάννη, Γιαννακοχώρι Ημαθίας*
Κτήμα Φουντή, Νέα Στράντζα Ημαθίας
Βαένι Νάουσα, Επισκοπή Ημαθίας*
Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
Κτήμα Χατζηβαρύτη, Γουμένισσα Κιλκίς
Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
Οινοποιείο Κεχρής, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης*
Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης*
Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
Κτήμα Πόρτο Καρράς, Πόρτο Καρράς, Σιθωνία Χαλκιδικής*
Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου ‘Ορους (είσοδος μόνο για άρρενες)
Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη, Αρναία Χαλκιδικής
Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου
Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κοκκινοχώρι Καβάλας
Κτήμα Παυλίδη, Κοκκινόγεια Δράμας
Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.
Εκδηλώσεις οινοποιείων*:
Βαένι Νάουσα
Επισκοπή Νάουσας, Ημαθία (τ. 23320 44597)
Δωρεάν γευσιγνωσία του Grande Reserve ‘93 και ‘94 και δυνατότητα αγοράς σε ελκυστικά προσιτή τιμή.
Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Γιανακοχώρι Νάουσας, Ημαθία (τ. 23320 51100)
Διαγωνισμός φωτογραφίας: γευτείτε και φωτογραφίστε το νέο μας κρασί «Μπλέ Τρακτέρ».
Κτήμα Χατζηβαρύτη
6ο χλμ Ε.Ο. Γουμένισσας-Γιαννιτσών, Φιλυριά (τ. 6976699031)
12:00 Επιμορφωτικό και διασκεδαστικό σεμινάριο γευσιγνωσίας!
Ελάτε να δοκιμάσουμε διαφορετικά κρασιά και μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, να εξερευνήσουμε τα αρώματα και τις γεύσεις τους, και τελικά να προσεγγίσουμε το κρασί από την ευχάριστη και χαλαρή του πλευρά!
Διάρκεια 2 ώρες, για περιορισμένο αριθμό ατόμων.
Κρατήσεις στο email: c.chatzivariti@gmail.com
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Ολύμπου 33 (δίπλα από ΣΔΟΕ), Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (τ. 2310 751283)
11:00- 14:00Retsina Masterclass (διάρκεια 3 ώρες)
Γνωρίστε τις ποιοτικές δυνατότητες και τις διαφορετικές εκφράσεις του παραδοσιακού ελληνικού κρασιού, δοκιμάζοντας τα 4 διαφορετικά στιλ ρετσίνας , που μόνο το οινοποιείο μας παράγει, μαζί με επιλεγμένα ελληνικά εδέσματα.
Αριθμός ατόμων: 20.
Τηλ κρατήσεων: 2310 751 283.
Κτήμα Γεροβασιλείου
Επανομή, Θεσσαλονίκη (τ. 23920 44567)
- 11.00-17.00: ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές
- 17.00: Pink Party
- Πρώτη κυκλοφορία “Κτήμα Γεροβασιλείου Rosé Ξινόμαυρο”
- Pink&drink από τον Γιώργο Τζινούδη (behance.net/tzinoudis)
- Dj Set by Mount Ten
Κτήμα Πόρτο Καρράς
Πόρτο Καρράς, Σιθωνία, Χαλκιδική (τ. 23750 77000)
Ώράριο: 10:30-16:30
- Γευστική δοκιμή επιλεγμένων ετικετών από το προσωπικό του Κτήματος.
- Δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς μας φίλους (από 5 ετών και πάνω).
- Ειδικές προσφορές στα προϊόντα μας, αποκλειστικά για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού.
Ειδικό πρόγραμμα με κρατήσεις*
10:30-12:30 & 14:00-16:00 Ξενάγηση στο Κτήμα Πόρτο Καρράς με τη Λουκία Δούκα.
Αμπελώνας – Βίλα Γαλήνη – Προβολή Βίντεο.
12:30-14:00 Vineyard workshop με τον Δρ. αμπελουργίας και διευθυντή παραγωγής του Κτήματος, Λέων Ζήκα, μαζί με τον αμπελουργό Στέργιο Γιάννο.
13:30-15:00 Winemaking seminar και γευστική δοκιμή από επιλεγμένες ποικιλίες που βρίσκονται στο στάδιο παραγωγικής διαδικασίας, από την οινολόγο του Κτήματος, Ευφροσύνη Δρόσου
14:30-16:00 Βασικές αρχές σερβιρίσματος, γευσιγνωσίας και food & wine pairing με τον sommelier του Κτήματος, Ελευθέριο Δουκίδη.
* Για Κρατήσεις επικοινωνήστε με την κα. Σπανού στο τηλ. 210 9977200.